nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen:
"Wakker worden aan je eigen gebaar",
vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie, traject B, 17/2, 17/3, 21/4, 20/5.

Datum Zaterdag 17 februari 2018
Tijd 10:00 uur
LocatieDen Haag

Bekijk op Google Maps
Kosten€ 645,00

Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie laat zich beknopt omschrijven als het richten van het bewustzijn op het lichaam tijdens de kunstzinnige therapie. Dit betekent dat de cliënt oefeningen krijgt aangeboden die gericht zijn op het gewaarworden van de subtiele boodschappen van het lichaam, om zo te leren luisteren naar wat er innerlijk leeft. Het lichaam geeft een directe toegang tot de innerlijke belevingswereld, die niet ‘bedacht’ of ‘geanalyseerd’ is, maar ervaren wordt.

We leven in een maatschappij waarin we worden overprikkeld in onze zenuw-zintuigpool. Hierdoor is onze aandacht overheersend in ons denken. Het uitbreiden van onze aandacht naar de rest van ons lichaam en het leren luisteren naar de wijsheid die daaruit voort komt, maakt gezond.

Deze nieuwe methode in de kunstzinnige therapie sluit aan bij de lichaamsgerichte benadering in verschillende therapeutische stromingen zoals psychotherapie, ontspannings- en meditatie therapieën (mindfulness), focussing, traumatherapie en ontwikkelings-gerichte therapieën bij kinderen en volwassenen. Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie werkt ik–versterkend, deze methode vergroot het vermogen om tot verwerking en integratie te komen.

De nascholing bestaat uit twee delen en wordt onderwezen door Bahar Farshchi Jamshidabady.

Traject A:

Tijdens deze scholing doe je ervaring op met lichaamsgerichte kunstzinnige therapie.
Je gaat praktisch aan de slag en de opbouw van de oefeningen sluit aan bij de verschillende fasen in de therapie (deelnemers ontvangen een hand-out).
Er wordt een theoretisch kader aangeboden waarin de relatie wordt gelegd met aspecten van het antroposofisch mensbeeld .

Doel: je leert contact maken met je lichaamsbewustzijn en maakt op ervaringsgerichte wijze kennis met de methode die je later in traject B gaat leren inzetten bij je cliënten.

De cursusdagen zullen plaatsvinden in Den Haag van 10:00 tot 17:00 uur. op zaterdag 23 en 30 september.
Investering is 235,- inclusief soep, koffie, thee, hand-out en materiaal kosten.

Traject B:

Dit traject is een toepassingsgerichte uitwerking van de methode. Gedurende vier dagen leer je de methode toepassen in de praktijk.
Tussen de scholingsdagen begeleid je een proefpersoon en vind er intervisie plaats. Na de scholingsdagen is er een twee uur durend supervisie moment met Bahar in een klein groepje. De data daarvan wordt met het groepje afgesproken.
Je ontvangt een reader met uitgebreide beschrijving van de methode, met inbedding in het antroposofisch mensbeeld en oefeningen.
Na deze cursus kun je zelfstandig met lichaamsgerichte kunstzinnige therapie aan de slag.
Voorwaarde voor deelname is het gevolgd hebben van traject A.

De cursusdagen zullen plaatsvinden in Den Haag van 10:00 tot 17:00 uur op zaterdagen: 17 februari, 17 maart, 21 april en 26 mei.
Supervisie moment met een kleinere groep nog nader overeen te komen.
Investering is 645,- inclusief soep, koffie, thee, hand-out en materiaal kosten.

Voor aanmelden en vragen kun je mailen naar: info@dekrachtvanhooggevoeligheid.nl

Gezien de grootte van de locatie is er maar ruimte voor een beperkt aantal deelnemers wacht dus niet te lang met het reserveren van je plekje.

warme liefdevolle groet,

Roswitha Middelkoop-Maissan, lichaamsgericht kunstzinnig therapeut bij de kracht van hooggevoeligheid.

Naar al het aanbod in februari