nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen:
"Wakker worden aan je eigen gebaar",
vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Nachtmerries behandelen in de beeldende therapie.

Datum Maandag 17 september 2018
Tijd 00:00 uur
LocatieDe Bilt
Dorpsstraat 65
3732 HH De Bilt

Bekijk op Google Maps
Kosten€ 80,00

Eendaagse nascholing o.l.v. Helena Dorsman, kunstzinnig therapeut.


Ik heb meer dan 20 jaar lang gewerkt als kunstzinnige therapeut in de GGZ. Veel van mijn clienten hadden last van (ernstige) nachtmerries. Dit gaat vaak gepaard met hoge lijdensdruk, slaaptekort en angsten. In mijn zoektocht naar wat ik beeldend/ kunstzinnig hiervoor kon bieden heb ik me uitgebreid verdiept in de literatuur op het gebied en symposia bezocht over het onderwerp. Rescripting wordt algemeen gezien als een werkzame (verbale) therapie. En de beeldende variant hierop, die ik veel heb gebruikt, is makkelijk toepasbaar en verrassend effectief. In het kort houdt deze methode in dat de cliënt op het thema van de nachtmerrie een nieuw verhaal maakt dat goed afloopt. En dit nieuwe verhaal beeldend uitwerkt. Het nieuwe scenario wordt aan de hand van de werkstukken "geoefend". Dit resulteert er in verreweg de meeste gevallen in dat de nachtmerrie verdwijnt of dat de goed aflopende versie als droom terugkomt. Ik wil deze kennis graag delen met andere therapeuten zodat meer mensen die nu last hebben van nachtmerries goed geholpen kunnen worden.

Ik heb zelf de methode toegepast bij getraumatiseerde asielzoekers, cliënten met vroegkinderlijke trauma’s en cliënten met angststoornissen en ook bij mensen in mijn omgeving die geen enkele psychiatrische stoornis hadden maar gewoon last van nachtmerries. Bij alle groepen met goede resultaten. In deze nascholing leer je deze methode toe te passen. We werken met eigen en andermans voorbeelden in verschillende materialen. Antroposofische gezichtspunten op dromen en het werken aan dromen komen ook aan bod.

Data maandag 17 september of zaterdag 17 november

Kosten 80 euro, inclusief koffie thee en soepje voor bij de lunch.

Maximaal aantal deelnemers 5

Accreditatie is aangevraagd voor 5 punten AM

Aanmelden met een mail naar kunstzinnigetherapie@hdorsman.nl
of bel 0302202653.

Naar al het aanbod in september