nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen:
"Wakker worden aan je eigen gebaar",
vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Basis Masterclass Trauma-Sensitieve Ondersteuning #2

Datum Zaterdag 16 februari 2019
Tijd 09:30 uur
LocatieKootwijkerbroek
Dwarsgraafweg 3

Bekijk op Google Maps
Kosten€ 130,00
Websitehttp://www.trauma-company.nl

voor vaktherapeuten beeldend en kunstzinnig therapeuten
 

Voor vaktherapeuten beeldend en kunstzinnig therapeuten, die graag meer willen weten over de mogelijkheden van Trauma-Sensitieve Ondersteuning. In deze Masterclass krijgt u op een ludieke, interactieve en heldere manier - aan de hand van symbolen - uitleg over trauma: wat gebeurt er in de hersenen bij traumatische ervaringen en wat heeft dit voor gevolgen. Ofwel, u leert de zogenaamde “trauma-bril” op te zetten. Hoe meer kennis en inzicht u heeft op het gebied van trauma, des te beter zult u uw therapie af kunnen stemmen op uw doelgroep. Bovendien wordt stilgestaan bij het effect van kunst in het werken met getraumatiseerde cliënten, bij het effect van verschillende materialen en uw houding als therapeut. (Deze Masterclass is heel goed te combineren met een van de Verdiepings-Masterclasses en/of de Masterclass Trauma & Kunst #2.)

“Ik begrijp nu wat er in de hersenen gebeurt, waardoor mijn interventies beter zullen zijn.” “Aanrader!”
 
De Masterclasses worden verzorgd door drs. Anne van den Ouwelant, Trainer in Art Therapy & Trauma Support in (post)conflictgebieden, opgeleid in Psychotraumatologie (ZPTN, Duitsland), Kunstzinnige Therapie (Hogeschool Leiden) en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie (Universiteit Leiden). Van den Ouwelant verzorgt trainingen aan (Yezidi) vluchtelingen in Irak, leidt Braziliaanse hulpverleners op in de gewelddadige sloppenwijken van Brazilië, verzorgt jaarlijks trainingen in Srebrenica (Bosnië & Hercegovina) en traint Nederlandse leerkrachten en hulpverleners, die met vluchtelingenkinderen werken.
 
De Masterclasses vinden plaats op een sfeervolle woonboerderij te Kootwijkerbroek (gratis parkeren) en is van 9.30 uur tot 17.30 uur. Er is een gratis haal/breng service beschikbaar vanaf Station Ede-Wageningen.
 
De Masterclass kost €130,00 incl. lunch en materiaal.
 
Accreditatie: SKJ 201682, Register Vaktherapie 1812209, NVKToag: 6 of 7 punten vrij.
 

Naar al het aanbod in februari