nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen:
"Wakker worden aan je eigen gebaar",
vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Masterclass Verdieping Trauma-Sensitieve Ondersteuning #1 (theorie)

Datum Zaterdag 9 maart 2019
Tijd 09:30 uur
LocatieKootwijkerbroek
Dwarsgraafweg 3

Bekijk op Google Maps
Kosten€ 130,00
Websitehttp://www.trauma-company.nl

Voor iedereen die de Basis Masterclass Trauma-Sensitieve Ondersteuning heeft gevolgd en meer de verdieping in wil voor wat betreft de theorie over trauma.


In deze Verdiepings-Masterclass krijgt u een korte herhaling van de theorie uit de Basis Masterclass en komen vervolgens nieuwe thema’s uit de psychotraumatologie aan de orde, zodat de “trauma-bril” nog wat steviger opgezet wordt. Thema’s als de defensieve curve, de poly-vagaal theorie, hechting, window of tolerance en veerkracht worden behandeld. Ook komen kort praktische technieken aan de orde, zoals ademhalings- en re oriëntatie-oefeningen. Tot slot wordt aandacht besteed aan “care for the caretakers”, oftewel het goed zorgen voor jezelf, door een imaginatie-oefening creatief uit te werken.

“Elke keer een stap verder!” “Mooie combi van theorie, herhaling, voorbeelden en wat praktische toepassingen.”

Accreditatie: SKJ (202832), Register Vaktherapie (aangevraagd), NVKToag: 6 of 7 punten vrij.
 
De Masterclasses worden verzorgd door drs. Anne van den Ouwelant, Trainer in Art Therapy & Trauma Support in (post)conflictgebieden, opgeleid in Psychotraumatologie (ZPTN, Duitsland), Kunstzinnige Therapie (Hogeschool Leiden) en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie (Universiteit Leiden). Van den Ouwelant verzorgt trainingen aan (Yezidi) vluchtelingen in Irak, leidt Braziliaanse hulpverleners op in de gewelddadige sloppenwijken van Brazilië, verzorgt jaarlijks trainingen in Srebrenica (Bosnië & Hercegovina) en traint Nederlandse leerkrachten en hulpverleners, die met vluchtelingenkinderen werken.
 
De Masterclasses vinden plaats op een sfeervolle woonboerderij te Kootwijkerbroek (gratis parkeren) en is van 9.30 uur tot 17.30 uur. Er is een gratis haal/breng service beschikbaar vanaf Station Ede-Wageningen.
 
De Masterclass kost €130,00 incl. lunch en materiaal.
 

Naar al het aanbod in maart