nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen:
"Wakker worden aan je eigen gebaar",
vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Masterclass Verdieping Trauma-Sensitieve Ondersteuning #2 (praktijk)

Datum Zaterdag 23 maart 2019
Tijd 09:30 uur
LocatieKootwijkerbroek
Dwarsgraafweg 3

Bekijk op Google Maps
Kosten€ 130,00
Websitehttp://www.trauma-company.nl

Voor iedereen die de Basis Masterclass Trauma-Sensitieve Ondersteuning heeft gevolgd en meer de verdieping in wil voor wat betreft de praktijk van trauma-sensitief werken. 

 

In deze Verdiepings-Masterclass krijgt u een korte herhaling van de theorie uit de Basis Masterclass en gaat u vervolgens aan de slag met de speerpunten van trauma-sensitieve ondersteuning. Op een interactieve manier wordt gekeken hoe trauma-sensitief lesgeven / werken / begeleiden er nu in de praktijk uit kan gaan zien: wat zit er ónder het gedrag van getraumatiseerde doelgroepen en hoe ga je daarmee om, hoe zorg je voor veiligheid, wat is co-regulatie, hoe geef je trauma-sensitief grenzen aan en wanneer moet je doorverwijzen. Tot slot wordt aandacht besteed aan “care for the caretakers”, oftewel het goed zorgen voor jezelf, aan de hand van een creatieve opdracht, die ook in te zetten is in uw werk met getraumatiseerde doelgroepen.

“Ik begrijp nu beter wat er met sommige leerlingen gebeurt en hoe hierop in te springen.”
 
Accreditatie: SKJ (aangevraagd), Register Vaktherapie (aangevraagd), NVKToag
 
De Masterclasses worden verzorgd door drs. Anne van den Ouwelant, Trainer in Art Therapy & Trauma Support in (post)conflictgebieden, opgeleid in Psychotraumatologie (ZPTN, Duitsland), Kunstzinnige Therapie (Hogeschool Leiden) en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie (Universiteit Leiden). Van den Ouwelant verzorgt trainingen aan (Yezidi) vluchtelingen in Irak, leidt Braziliaanse hulpverleners op in de gewelddadige sloppenwijken van Brazilië, verzorgt jaarlijks trainingen in Srebrenica (Bosnië & Hercegovina) en traint Nederlandse leerkrachten en hulpverleners, die met vluchtelingenkinderen werken.
 
De Masterclasses vinden plaats op een sfeervolle woonboerderij te Kootwijkerbroek (gratis parkeren) en is van 9.30 uur tot 17.30 uur. Er is een gratis haal/breng service beschikbaar vanaf Station Ede-Wageningen.
 
Accreditatie NVKToag: 6 of 7 punten vrij.
 
De Masterclass kost €130,00 incl. lunch en materiaal.
 

Naar al het aanbod in maart