nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen.
Vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085.

 

De Planeten-cursus komt naar jullie toe!

“Planeten – mensentypen – levensfasen”
het 7-ledig mensbeeld (eendaagse nascholing)
Voor intervisiegroepen en minder centraal gelegen provincies.
6 pnt. AM, op je eigen locatie, data in overleg.
www.brigittepovel.nl
info: brigitte.povel@chello.nl  tel. 035 6850446.

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Wat is de verbinding tussen de ontwikkeling van de aarde en de mens? 13 tot 24 april 2020

Datum Maandag 13 april 2020
Tijd 09:30 uur
LocatieElisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
2585 GP Den Haag

Bekijk op Google Maps
Kosten€ 300,00
Websitehttp://www.medischeschildertherapie.nl/

Wat is de verbinding tussen de ontwikkeling van de aarde en de mens?
 

De kosmische wetten van de geometrie vinden we terug in het leven op aarde en in de mens. Hoe manifesteren zich deze kosmische wetten in de vier elementen en de vierledigheid van de mens? Hoe zien we dit terug in de drieledigheid, de binnenwereld, van de mens?
 
In deze cursus gaan we dit proces van vier- en drieledigheid onderzoeken door middel van kunstzinnige oefeningen.  
 
Week 1: De vierledigheid en de ontwikkeling van de aarde en de mens.  We gaan aan de slag met pen en inkt in het platte vlak in een ritmische lijnvoering, met het scheppingsprincipe van rechten en krommen.  Op deze wijze komen we bij de oorsprong van de elementen zoals zij zijn ontstaan en verschijnen in de natuur en onszelf. Herman Rademaker heeft deze methode ontwikkeld. De bovenstaande oefeningen worden afgewisseld met het werken in de ruimte,  de derde dimensie. Dit doen we door in onze handen met klei de platonische lichamen te vormen. Een oefening die oorspronkelijk van Dr. Fr. Husemann/H. Hüttich is.
 
Week 2: De drieledigheid van de mens. Aansluitend op de bevindingen van de eerste week, waarbij we aangekomen zijn op aarde, volgt in de tweede week het onderzoek naar de mens in zijn drieledigheid, namelijk in de ontwikkeling van DENKEN (licht), VOELEN (kleur), WILLEN (duisternis). De stap naar deze binnenwereld maakt een overgang van de vierledigheid naar de drieledigheid mogelijk door de beeldkleuren: groen, perzikbloesem, wit en zwart. De oefeningen worden met pastelkrijt op fluweelpapier en met aquarelkleuren gesluierd, naar de methode van Liane Collot d’Herbois.  
 
Deze cursus is als één geheel samengesteld maar elke week kan apart gevolgd worden.

De cursus wordt gegeven door: Bea H.W. van der Steen In deze tweeweekse cursus brengt Bea al haar ervaring en kennis samen die ze in de afgelopen 40 jaar met het doen van de bijzondere basisoefeningen voor alle kunsten,  wonend en werkend in vele landen over de hele wereld, heeft opgedaan. Het is de kroon op haar werk, dat ze al die jaren ter ere van de “Antropos” en haar Scheppers heeft mogen doen.  
 
Iedere geïnteresseerde kan deelnemen en in het bijzonder leraren, artsen, therapeuten, euritmisten en kunstenaars. Alle oefeningen bevatten ook pedagogische en therapeutische aspecten.

Datum: Maandag 13 april – vrijdag 24 april 2020 Tijd: 9.30 – 12.30 en 14.30 – 17.30 uur Plaats: Elisabeth Vreedehuis – Riouwstraat 1 –2585 GP - Den Haag Prijs: €300,- per week; bij deelname aan beide weken is de totaalprijs €500,- Voor het materiaal wordt gezorgd. Aanmelden vóór 1 december door een aanbetaling van € 50,- voor één week € 100,- voor twee weken op rekeningnummer:   NL09 TRIO 0379 7308 20  t.n.v Karin Lamers o.v.v. Cursus Bea van der Steen week 1 en/of 2 weken.

Meer info: Karin Lamers  karinlamers@planet.nl
tel 06 52074800

Accreditatie:  30 punten voor iedere week.

Meer info: www.medischeschildertherapie.nl

Naar al het aanbod in april