nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen.
Vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085.

 

De Planeten-cursus komt naar jullie toe!

“Planeten – mensentypen – levensfasen”
het 7-ledig mensbeeld (eendaagse nascholing)
Voor intervisiegroepen en minder centraal gelegen provincies.
6 pnt. AM, op je eigen locatie, data in overleg.
www.brigittepovel.nl
info: brigitte.povel@chello.nl  tel. 035 6850446.


Training ‘De KUNST van het KIJKEN’

Deze 2-daagse training wordt in overleg met de deelnemers qua data en locatie ingepland.
Kleine groepen, 12 AM punten. Meer informatie en aanmelden:
yvonne@kunstzinnigetherapie.info  
flyer

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Cursus Vormschilderen

Datum Zaterdag 21 november 2020
Tijd 10:00 uur
LocatieMarijke de Vries
Sparenbergstraat 50
2023 JW Haarlem

Bekijk op Google Maps
Kosten€ 95,00

Cursus Vormschilderen

 

Zaterdag 21 november 
10:00
Marijke de Vries
Borgstichting 
Vuurtonstraat 1a
2034 KL Haarlem
kosten € 95,-
accreditatie 6 AM
 
 
Vormschilderen gaat over de levenskrachten versterken.
 
Deze techniek is ontwikkeld door de kunstzinnig therapeut Gerard Maas. Hij was 30 jaar werkzaam op de Psychiatrische afdeling van het Dijkzichtziekenhuis te Rotterdam. Hij zocht een eenvoudige manier om de gezonde krachten in de mens aan te spreken en te versterken en ontdekte dat zijn patiënten zich makkelijk konden ontspannen na het doen van deze vormschilder-oefeningen.

Groeivormen
Bij vormschilderen worden vooral groeivormen uit de natuur gebruikt, zoals spiralen en lemniscaten. Je kunt daarbij één kleur, maar ook met meerdere kleuren schilderen en dezelfde vormen gebruiken als bij het vormtekenen. De vormen zijn harmonisch, ritmische en vaak geometrisch en symmetrisch.
De techniek maakt gebruik van een varkensharen kwast en waterige verf (plakkaat of aquarel). Je maakt eerst het papier helemaal nat. Op het natgemaakte papier zet je vervolgens een basisvorm neer. Deze vorm wordt vervolgens, door de kwast op het natte papier te houden verder ritmisch uitgestreken.
 
Werking
Bij het vormschilderen gebruiken we water als basis om mee te schilderen. Water kun je zien als basis van al het leven. De geometrische en symmetrische vormen, die ritmisch op het papier worden gebracht, verbinden de mens sterker met de wereld van de vormkrachten, het scheppende leven. Deze wereld van vormkrachten hangen samen met de levenskracht. Uit deze wereld worden ook de vormen van onze lichamelijke organen en vormen uit de plantenwereld voortgebracht. Door in het vormschilderen deze natuurlijke bewegingen na te bootsen spreek je je eigen levenskracht aan.
De levenskracht is tevens de verbindingsschakel tussen het fysieke lichaam en de ziel. Door het gebruik van kleuren en nuances van donker naar licht, en de ritmische bewegingen wordt het voelende deel van de ziel van de mens aangesproken. De levenskrachten kunnen zich hierdoor harmonisch met ziel gaan verbinden. Daardoor wordt het vormschilderen als een ontspannende, ontkrampende bezigheid ervaren.
Het vormschilderen vraagt weinig techniek. Met minimale vaardigheden kun je mooie resultaten halen. Kinderen en volwassenen zijn altijd verrast dat ze zoiets prachtigs kunnen maken. 
Kosten € 95,- incl. materialen en documentatie met oefeningen. 
 

Naar al het aanbod in november