nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Jeugdhulp


Informatie over de jeugdhulp

 

         

 

Zie de informatie hieronder

of klik hier om gelijk een reactie te plaatsen / een vraag te stellen

 

Transformatie jeugdhulp

Het nieuwe jeugdstelsel is op 1 januari 2015 in werking gegaan. De gehele jeugdzorg valt nu onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. Deze transitie gaat samen met een inhoudelijke vernieuwing, de transformatie. Voorzieningen en hulpverleners moeten zich bijvoorbeeld meer gaan richten op de versterking van de eigen kracht van kinderen, jongeren en opvoeders.

 

Jeugdhulp per regio

Nu de verantwoordelijkheid van de jeugdhulp bij de gemeenten is komen te liggen, hebben de verschillende gemeenten zich regionaal verenigd op dit gebied. Ze hebben voor de jeugdhulp regionale jeugdhulporganisaties opgezet. Als zorgverlener kun je via deze organisaties gecontracteerd worden. Onder de provincies zijn per regio de links naar de websites van de verschillende jeugdhulporganisaties te vinden.

 


Signaleringssysteem Zorg Voor Jeugd

Voor de Drechtsteden / AV-gemeenten, Groningen, Hoeksche Waard en Noord-Brabant bestaat er voor de jeugdhulp een digitaal signaleringssysteem, waarmee professionals snel en efficiënt informatie kunnen uitwisselen. Het signaleringssysteem Zorg voor Jeugd is bedoeld om problemen bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 – 23 jaar in een vroegtijdig stadium te signaleren en vervolgens de coördinatie van zorg te organiseren. Op deze manier moeten risico’s met kinderen en jongeren worden voorkomen. Ook politie en justitie kunnen signalen in het systeem afgeven. De gemeenten zorgen ervoor dat alle instellingen, teams en andere betrokkenen goed samenwerken.

Bron en lees verder: Zorg voor Jeugd

Naar boven

         

Nog geen reacties

    Login om te reageren op dit artikel

    Wachtwoord vergeten

    Geen account?

    Om te reageren op artikelen dient u een account te hebben. U kunt zich gratis aanmelden gast.