nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Jeugdhulp in Flevoland


Hier info over jeugdhulp in Flevoland

 

          

 

Zie de informatie hieronder

of klik hier om gelijk een reactie te plaatsen / een vraag te stellen

 


Regio Flevoland

 

Gemeenten zijn nu verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg en voor opvoedondersteuning. Daar zijn vanaf 2015 taken bijgekomen als jeugdbescherming en -hulpverlening, jeugdreclassering, het Advies- & Meldpunt Kindermishandeling en crisisopvang. De Flevolandse gemeenten en de provincie werken hierin samen.

Regionaal Transitie Arrangement Jeugd Flevoland

De regio Flevoland heeft het Regionaal Transitiearrangement (RTA) Zorg voor Jeugd Flevoland (RTA) ingediend bij de Transitiecommissie Jeugd. Het ministerie van VWS heeft gemeenten gevraagd om in een RTA aan te geven hoe zij de continuïteit van zorg aan zittende patiënten in 2015 garanderen. Het RTA gaat enkel over de jeugdzorg die na de transitie regionaal zal worden ingekocht (gespecialiseerde, intramurale zorg). Over continuïteit van jeugdzorg die lokaal wordt ingekocht (ambulante zorg), volgen de zes gemeenten afzonderlijk hun eigen proces. 

Bron en verder lezen: Almere Kracht - informatie voor aanbieders regionale samenwerking zorg voor jeugd (geraadpleegd op 04-01-2016) De link werkt inmiddels niet meer.

Voor informatie over de inkoop ga naar https://almerekracht.almere.nl/inkoop-en-subsidies/ (geraadpleegd op 10-04-2016)

 

          

Nog geen reacties

    Login om te reageren op dit artikel

    Wachtwoord vergeten

    Geen account?

    Om te reageren op artikelen dient u een account te hebben. U kunt zich gratis aanmelden gast.