nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Jeugdhulp in Noord-Brabant

 


Hier info over jeugdhulp in Noord-Brabant

 

        

 

Klik op de regio of gemeente(n) om naar de informatie te gaan

of klik hier om gelijk een reactie te plaatsen / een vraag te stellen

 
 
 
 
 

 

 

Regio Midden-Brabant

 
Naast de regionale inkoop in de regio Hart van Brabant (van Begeleiding, GGz, Dyslexie zorg/EED en Jeugd- en Opvoedhulp), kochten de negen gemeenten voor 2016 een aantal vormen extramurale begeleiding (jeugdhulp (L)VB) lokaal in. Dongen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk werkten daarbij samen. Gilze en Rijen, Heusden, Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk hebben afzonderlijk bepaalde vomen van zorg ingekocht.
 
Bron en verder lezen > Zorg in de regio Hart van Brabant - Jeugdhulp lokale inkoop (geraadpleegd op 10-04-2016)

Kijk ook bij > Zorg in de regio Hart van Brabant - Jeugdhulp voor vragen en contact

Naar boven

 

Regio Noordoost Brabant

 

Binnen de regio Noordoost Brabant fungeert de gemeente ‘s-Hertogenbosch als cenrumgemeente. Verder bestaat de regio uit de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Landerd, Maasdonk, Mill en St. Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en Vught.

De regio Noordoost Brabant, bestaat uit vier subregio’s;
 • subregio Meierij: de gemeenten Boxtel, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Vught;
 • subregio Maasland: de gemeenten Bernheze, Maasdonk en Oss;
 • subregio Land van Cuijk: de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis;
 • subregio Uden/Veghel: de gemeenten Boekel, Landerd, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel;

Bron en verder lezen Centrumregeling Jeugdhulp Noordoost Brabant 2015 (geraadpleegd op 10-04-2016)

Neem voor informatie over de inkoop voor jeugdhulp contact op met de gemeente 's Hertogenbosch

Naar boven

 


Regio West-Brabant Oost

 

In de regio WBO werken de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle- Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem samen bij de inkoop van de specialistische jeugdhulp. Deze is aanvullend op de lokale generalistische ondersteuning. De Gemeente Breda koopt de hulp namens de negen gemeenten in en vervult daarmee de rol van opdrachtgever.

Inschrijving voor de ambulante specialistische jeugdhulp bij de regio West-Brabant Oost verloopt via een geautomatiseerd systeem. Door het beantwoorden van vragen en het uploaden van bewijsstukken laten jeugdhulpaanbieders zien dat ze aan de selectie-eisen voldoen. Wanneer een aanbieder aan alle eisen voldoet en de voorwaarden accepteert, wordt een selectieovereenkomst verstrekt namens de gemeenten in de regio.
De selectie kan worden doorlopen via negometrix.

Bron en verder lezen > West-Brabant Oost - Jeugdhulp (geraadpleegd op 04-01-2016) Elders op deze website vindt u meer informatie over het selectiesysteem, de verdere ontwikkelingen rondom de jeugdhulp en contactgegevens.

De Gemeente Breda sluit voor de inkoop van de ambulante specialistische hulp selectieovereenkomsten met aanbieders op basis van een aanmelding voor het Dynamische Selectie Systeem (het “trechtermodel”).
Aanmelding voor het DSS  is voor iedere aanbieder gedurende de gehele looptijd mogelijk, mits aan de gestelde voorwaarden  wordt voldaan. Met iedere aanbieder die wordt toegelaten wordt een selectieovereenkomst gesloten, ingaande op het moment van toelating tot uiterlijk de einddatum van het DSS, zijnde 31-12-2018.
Bron en verder lezen > Aanmelden als jeugdhulpverlener in West-brabant Oost (geraadpleegd op 04-01-2016)
 

Naar boven

 

Regio West-Brabant West

 
Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw jeugdstelsel gekomen. Dat betekent dat de gemeente verantwoordelijk is geworden voor:
 • alle vormen van jeugdhulp (inclusief specialistische hulp zoals jeugd-ggz, jeugd-vb, gesloten jeugdhulp, en het onderdeel 'preventie' van de jeugdgezondheidszorg);
 • de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen;
 • de uitvoering van jeugdreclassering.

De gemeente krijgt hiervoor geld van het rijk. Alleen is dit minder geld dan dat de jeugdhulp nu kost. Dit betekent dat de jeugdhulp anders georganiseerd moet worden. In de regio West-Brabant West werken negen gemeenten samen, namelijk: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. Samen met alle organisaties die nu verantwoordelijk zijn voor jeugdhulp en vertegenwoordigers van ouders en jeugd werken ze aan de inrichting van een nieuw stelsel.

Bron en verder lezen > Voor de Jeugd West Brabant voor Professionals (geraadpleegd op 04-01-2016)

Kijk ook hier > Jeugdhulp West-Brabant West (geraadpleegd op 10-04-2016)

 

Naar boven

 


Regio Zuid-Oost Brabant 

 

De gemeenten in de regio Zuidoost Brabant hebben voor 2015 contracten afgesloten met een groot aantal aanbieders van specialistische jeugdhulp in de regio. Ook voor 2016 verzorgde de gemeente Eindhoven namens de regiogemeenten de inkoop van de jeugdhulp in Zuidoost Brabant. Om de inkoop en transformatie van de jeugdhulp voor 2016 verder inhoudelijk vorm te geven, hebben zij u als partner nodig. De gemeenten in de regio Zuidoost Brabant nodigen zorgaanbieders uit om eigenaar te worden van de grote opgave waar ze gezamenlijk voor staan. Het gaan om de volgende gemeenten: Asten, Bergeik, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, EIndhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel - De Mierden, Someren, Son en Breugel en Valkenswaard.

Virtuele ontwikkeltafel; partners gezocht

Via de virtuele ontwikkeltafel jeugd kunt u, als zorgaanbieder, een bijdrage leveren aan de transformatie van de jeugdhulp. Via deze virtuele tafel kunt u agendapunten aanleveren, reageren op verslagen, meepraten over de inkoop- en subsidie kaders zoals die in ontwikkeling zijn etc. De bijdrage die u levert via de virtuele tafel wordt besproken in de volgende bijeenkomst van de fysieke ontwikkeltafel Jeugd. Uw reactie wordt verwerkt in het verslag van deze bijeenkomst.

Wilt u een bijdrage leveren aan de inkoop en de transformatie van de jeugdhulp in 2016 via de virtuele ontwikkeltafel Jeugd? Dan kunt u reageren via een digitaal reactieformulier. Omdat de gemeente Eindhoven namens de regiogemeenten de inkoop van de jeugdhulp verzorgt, vindt u dit reactieformulier op de website van de gemeente Eindhoven. Het reactieformulier vindt u hier.

Bron en verder lezen > Inkoop en Transformatie Jeugdhulp Zuid-Oost Brabant 2016 (gedaadpleegd op 04-01-2016)

 

           

Nog geen reacties

  Login om te reageren op dit artikel

  Wachtwoord vergeten

  Geen account?

  Om te reageren op artikelen dient u een account te hebben. U kunt zich gratis aanmelden gast.