nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Jeugdhulp in Overijssel

 

Hier info over jeugdhulp in Overijssel

 

         

 

Klik op de regio om naar de informatie te gaan

of klik hier om gelijk een reactie te plaatsen / een vraag te stellen

 

Regio IJsselland

Regio Twente

 


Regio IJsselland

 

De elf samenwerkende gemeenten in de regio IJsselland - Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle - hebben een gemeenschappelijke bedrijfsvoeringsorganisatie (BVO) opgericht, genaamd Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland. De BVO handelt namens deze gemeenten de facturen van de jeugdzorgaanbieders af, regelt de inkoop en het contractmanagement en levert managementinformatie.

Bron en verder lezen: Bedrijfsvoeringsorganisatie regionale jeugdzorg (geraadpleegd op 04-01-2016)

Kijk ook hier > Informatie voor jeugdhulpverleners in regio Ijsselland Zie pdf-bedstand op website (geraadpleegd op 04-01-2016)

 


Regio Twente

 

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor bijna alle ondersteuning aan inwoners. Voor het eerst heeft één partij, de gemeente, zeggenschap over praktisch het hele sociale domein.

De 14 Twentse gemeenten werken samen aan deze nieuwe taken. Onder de naam OZJT, Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp Twente, zijn eind 2014 raamcontracten afgesloten met zo’n 300 aanbieders van zorg en jeugdhulp.
Ze willen de taken niet zomaar één op één overnemen, maar ook vernieuwen. Samen met hun partners werken ze aan een transformatie van de zorg en jeugdhulp in Twente. Dat doen ze onder de naam Samen14.

Deze website van Samen14 is bedoeld voor professionals werkzaam op het gebied van Jeugdzorg en AWBZ/WMO. Maar ook voor ambtenaren en bestuurders die vanuit hun werk bij dit onderwerp betrokken zijn.

Bron en verder lezen: Samen14 (geraadpleegd op 04-01-2016)
Voor info jeufdhulp kijk hier > Samen14 Sociaal - domein Jeugdzorg (geraadpleegd op 04-01-2016)
 
 

         

Nog geen reacties

    Login om te reageren op dit artikel

    Wachtwoord vergeten

    Geen account?

    Om te reageren op artikelen dient u een account te hebben. U kunt zich gratis aanmelden gast.