nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Over het Kennisplatform

Meer weten over WMO en Jeugdhulp in jouw regio?

 

Het Kennisplatform voor zorgprofessionals: Dé plek voor info en contact met collega’s

 
       
 

Beste collega,

Sinds de transitie in de zorg, in januari 2015, is er in praktische zin veel veranderd. Als zorgprofessional kun jij daar direct of indirect mee te maken krijgen.

Er zijn veranderingen in de Jeugdhulp doorgevoerd, waarbij de zorg op regionaal niveau is georganiseerd. Daarnaast is de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van kracht gegaan, waarbij de gemeenten verantwoordelijkheid hebben gekregen voor de uitvoering van de zorg.          

Voor de gemeenten en regio’s is deze, nog relatief nieuwe, situatie een zoektocht naar een goede invulling van de zorg. Jij, als zorgprofessional, kan nu rechtstreeks te maken krijgen met de gemeenten en regio’s als gesprekspartners en opdrachtgevers voor het verlenen van zorg. Dit kan bij jou ook allerlei vragen oproepen, zoals: ‘Hoe kan ik als zorgverlener gecontracteerd worden door mijn gemeente?’ of: ‘Wat zijn de ervaringen van mijn collega’s met WMO en Jeugdhulp in mijn regio of gemeente?’

De NVKT heeft dit kennisplatform gelanceerd, waarop jij als zorgprofessional informatie kan vinden én delen over de nieuwe situatie betreft Jeugdhulp, WMO en méér.

        

 

Het kennisplatform biedt ruimte om onze kennis te delen en onze krachten te bundelen

De NVKT ziet de transitie in de zorg als een verandering die kansen kan bieden om verschillende zorgdisciplines op de kaart te zetten bij gemeenten en regio’s.

We nodigen jou uit om een kijkje te nemen op het kennisplatform. We bieden jou een overzichtelijke plek, waarop je verschillende onderwerpen kan bekijken, zoals ‘Jeugdhulp’, ‘WMO’ en ‘Praktijkervaringen’. Per gemeente en regio kun je ook doorklikken naar de betreffende websites die de relevante informatie voor het contracteren van zorgprofessionals bevatten.

Er zijn verschillende artikelen met onderwerpen waarop je zelf kan reageren. Door een account aan te maken en in te loggen kun je daarop je vragen stellen, maar ook informatie geven en bovendien kun je er de reacties van collega’s op de onderwerpen lezen.

Uit sociale overwegingen geeft het bestuur van de NVKT ook de andere beroepsverenigingen onder de vlag van de NVAZ, veelal kleinere beroepsgroepen, toegang tot het kennisplatform.

Het kennisplatform is dus ook dé plek om in contact te komen met collega’s. Het is een platform om informatie te delen en elkaar te inspireren. Zo maken we met elkaar het kennisplatform voor zorgprofessionals steeds uitgebreider en interessanter!

Naar boven

        

Nog geen reacties

    Login om te reageren op dit artikel

    Wachtwoord vergeten

    Geen account?

    Om te reageren op artikelen dient u een account te hebben. U kunt zich gratis aanmelden gast.