nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Marijke de Vries

Therapeut

Marijke de Vries
Gasthuisvest 11
2021 ET Haarlem

06-52451214
info@kunsttherapiehaarlem.nl

Praktijk

Marijke de Vries
06-52451214
info@kunsttherapiehaarlem.nl
http://www.kunsttherapiehaarlem.nl

Profiel

Vakgebied

Beeldend

Specialisatie

Coaching

Doelgroep

Volwassenen

GGz / Psychiatrie

Depressie
Angst
Burn-out
Rouw
Trauma

Somatiek

Kanker
Slaapproblemen
Hoge Bloeddruk
Diabetes
Hart- en vaatziekten
Vermoeidheid

Jeugd

Rouwverwerking

Revalidatie

NAH
Verwerking
Herstel en balans

Herstel en balans

Relatieproblematiek
Verwerking
Stress
Spanningen

Over de praktijk

Zit je met  


Neem je gevoeligheid serieus!

Ik ben gespecialiseerd in klachten die optreden bij gebrek aan levenslust: gebrek aan concentratie, negatieve stemmingen, angsten, je niet prettig of veilig voelen, opgejaagdheid… 

Ik ontdekte dat onder deze klachten vaak een verwaarloosde gevoeligheid verborgen zit. In mijn praktijk ervaar ik dagelijks hoe belangrijk het is om je gevoelsleven serieus te nemen. Ontkenning of verwaarlozing van je gevoelsleven resulteert vroeg of laat in vermoeidheid, burn-out en gezondheidsklachten. 

Met behulp van kunstzinnige technieken en verhalen kan het gevoel zich weer gaan uitspreken. Dit is een belangrijke sleutel tot heel worden als persoon: wat onbewust belangrijk is voor jou maken je handen zichtbaar. Je ervaart een gezondere houding ten opzichte van thema's waar je met je verstand niet bij kunt. Dit leidt tot een bijzonder resultaat: vermoeidheid vermindert en je gevoeligheid is geen last meer maar een kwaliteit.

In het kunstzinnig werken is niet de ziekte maar de vitaliteit het vertrekpunt. Vitaliteit komt niet van buiten, maar heeft zijn basis in het meer onbewuste wils- en gevoelsleven, waarin je kunt scheppen en spelen. Ieder mens bezit deze bron van vitaliteit. Wel kan het zijn dat je er weinig contact mee hebt.

Terug naar overzicht