nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Andere therapeuten in de buurt van Bussum

Erline Maarleveld

Therapeut

Erline Maarleveld
Parklaan 20
1406 KM Bussum

+31653327131
erline@planet.nl

Praktijk

De Nachtegaal - Muziektherapie Bussum
+316-53327131
erline@planet.nl

Profiel

Opleiding

Kunstzinnige Therapie - Hogeschool Leiden

Vakgebied

Muziek

Doelgroep

Kinderen

Over de praktijk

De Nachtegaal – Muziektherapie Bussum

Praktijk voor kinderen

 

Muziektherapie – coaching

Net als in ieder muziekstuk, heeft mens, dier, plant en de natuur zijn eigen maat, ritme, harmonie, melodie die bij hem past, met daar tussen de rust momenten.  Het is een levenskunst om de juiste balans daarin te vinden, waardoor je in je kracht kan staan.

Wat is jou loopritme? Ritme van je ademhaling? Zit je adem hoog of laag? Wat is het ritme van je spreekstem? Welke melodie heeft je stem? Stijgend, dalend of op één toon? Neem je rust tussen de woorden? Wat is je waak en slaap ritme?

Allemaal vragen om te kijken of je lekker in je vel zit en in je eigen kracht staat.

Als een kind uit balans is werkt muziektherapie ondersteunend, om het zelfvertrouwen terug te vinden en te versterken. Muziektherapie wordt altijd persoonlijk afgestemd op het kind, met als uitgangspunt zijn kwaliteiten en eigenheid. Het is in principe een non-verbale therapievorm, waarbij fysieke, sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden ontwikkeld en versterkt kunnen worden.

Het kan preventief, diagnostisch, bij ontwikkelingsstoornissen of gedragsproblematiek ingezet worden. De muziek doet zijn werk en neemt je spelenderwijs mee om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen.

 

Therapeutische muziekles en muzikale begeleiding

Het bespelen van een muziekinstrument geeft plezier en verwondering. Het kan een kind leren focussen, leren samen spelen/werken, luisteren naar de ander en naar zichzelf, waar ruimte geven en ruimte nemen een plaats inneemt. Tijdens deze lessen kan een kind zich oriënteren op verschillende muziekinstrumenten en aftasten of het affiniteit heeft met een blaas-, snaar/tokkel- of slaginstrument. Ook kan diagnostisch gekeken worden welk instrument het kind ondersteuning kan bieden in zijn ontwikkeling.

 

Eigen kracht versterken

“Eerst je lichaam in, dan de wereld in”, zijn de woorden van kinderarts Edmond Schoorel. Voor ieder kind is een instrument te vinden waarin het zijn eigen kracht kan ontdekken en versterken.

 

Vergoeding

Als muziektherapeut sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister, muziektherapie  en diagnostiek worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeraar is een verwijsbrief van de (huis)arts nodig. Therapeutische muziekles en muzikale begeleiding komen niet voor vergoeding in aanmerking.

 

Aanbeveling 

Moeder mailt me over haar zoon van 7 jaar, 30 juni 2016.

“X.. heeft het zo fijn bij jou. Ik zie hem letterlijk en figuurlijk groeien en sterker worden!”

 

Ont-moeting

Voor kennismaking en vragen zijn jullie van harte welkom in mijn praktijk de Nachtegaal,

ook telefonisch of per mail ben ik bereikbaar.


Vriendelijke groeten, Erline Maarleveld.

Terug naar overzicht