nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Inger van der Werf

Therapeut

Inger van der Werf
Regentesselaan 11
2015 BW Haarlem

0628392641
inger.vanderwerf@kunstzinhaarlem.nl

Praktijk

KunstZIN Haarlem
0628392641
inger.vanderwerf@kunstzinhaarlem.nl
https://www.kunstzinnigetherapiehaarlem.nl

Profiel

Opleiding

HBO Kunstzinnige Therapie (Hogeschool Leiden)

Vakgebied

Beeldend

Specialisatie

Impressieve KT
Expressieve KT
Coaching
Preventie
Biografie

Doelgroep

Kinderen
Jongvolwassenen
Volwassenen
Ouderen

GGz / Psychiatrie

Depressie
Angst
Burn-out
Rouw
Trauma

Somatiek

Kanker
Migraine
Slaapproblemen
Vermoeidheid

Jeugd

Rouwverwerking
Pesten
Hechtingsproblematiek

Revalidatie

NAH
Verwerking
Herstel en balans

Herstel en balans

Relatieproblematiek
Verwerking
Stress
Spanningen

Over de praktijk

Heb je last van stress, burn-out, depressie, verdriet of trauma? Heb je lichamelijke en/of psychische klachten, zingevingsvragen of persoonlijke ontwikkelingsvragen? Met kunstzinnige therapie kan ik je daarbij ondersteunen.

Ik heb me gespecialiseerd in:

  • burn-out, overspanning en andere stressgerelateerde klachten
  • ondersteuning bij vruchtbaarheidsproblemen,
  • de verwerking van rouw en traumatische ervaringen.

burn-out

Heb jij ook het gevoel dat er zo veel op je af komt, dat je het niet meer bij kunt benen? Zou je wel weer eens een nachtje rustig willen slapen, zonder piekeren? Kun je je moeilijk concentreren? Heb je moeite om te ontspannen en te genieten? Kun je minder hebben? Heb je het gevoel dat je de controle kwijt bent? En ben je ook zo moe, moe, moe? Dan ben je waarschijnlijk overspannen en hard op weg om burnout te raken. Of is het al zo ver…


Al schilderend, tekenend en boetserend kun je gaan ontspannen en werken aan het versterken van je vitaliteit. Je accu moet immers weer opgeladen worden. Ook maak je via creatieve oefeningen weer contact met je gevoel. We gaan op zoek naar een nieuwe balans tussen denken, voelen en willen. Het kan zijn dat er nu dingen boven komen die verwerkt moeten worden. Vaak zijn mensen die burnout zijn (geweest) bang dat het ze opnieuw zal overkomen. Via kunstzinnige werk word je je bewust van gedrags- en denkpatronen die jou belemmeren. Met gerichte oefeningen werk je vervolgens aan het doorbreken van die patronen. Zo kun je bijvoorbeeld oefenen in het ervaren van je grenzen en het stellen van grenzen, loslaten en doorbreken van perfectionisme. Zo krijg je gaandeweg weer grip op je leven.


Vruchtbaarheidsproblemen

Iedereen om je heen raakt zwanger en bij jou wil het niet lukken. Of je hebt een of meer miskramen gehad en bent bang dat het volgende keer weer mis gaat. Als kinderen krijgen niet vanzelf gaat, kan dit gepaard gaan met spanning en verdriet. Vruchtbaarheidsbehandelingen zijn spannend en vergen zowel fysiek als emotioneel veel van je. Dat je maar een beperkt aantal behandelingen krijgt, kan extra stress veroorzaken. Kunstzinnige therapie is geen wondermiddel om zwanger te raken. Wel kan het je ondersteunen in je proces, bijvoorbeeld bij het verwerken van nare ervaringen, aanvaarden van je situatie, omgaan met stress en emoties en bieden van ontspanning.


Tijdens de therapiesessies neem je even tijd voor jezelf. Al schilderend, tekenend of boetserend worden je creatieve krachten aangesproken en versterkt. We gaan op zoek naar eventuele emotionele blokkades. En we werken aan thema’s als het vinden van balans tussen ‘heel graag willen en er alles voor willen doen’ en ‘loslaten, vertrouwen, openstaan en ontvangen’.


rouw en verliesverwerking

Verliezen en tegenslagen horen bij het leven: het overlijden van een geliefd persoon, het kwijtraken van je baan, een verbroken relatie, een handicap, een miskraam of onvervulde kinderwens. Wat je te verstouwen krijgt op je levenspad is voor iedereen verschillend. Ook hoe je iets ervaart en ermee omgaat verschilt van persoon tot persoon. Maar voor iedereen geldt: als je iets of iemand hebt verloren gaat dit gepaard met rouw. En dat moet je verwerken.


Rouwen is een intens proces, waarbij veel mensen wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Rouw gaat gepaard met uiteenlopende emoties, die in fases langs kunnen komen, zoals ontkenning, onderhandelen, boosheid, verdriet en uiteindelijk aanvaarding. Soms is het moeilijk om over je verlies en je emoties te praten. Met kunstzinnige oefeningen kun je je uiten op een andere manier. Al schilderend, tekenend en boetserend werken we aan het toelaten en doorleven van je emoties, het gebeurde een plek te geven, en uiteindelijk het aanvaarden van de situatie.Terug naar overzicht