nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wat is Kunstzinnige Therapie

De drie vormen van kunstzinnige therapie - beeldend, muziek, spraak & drama - hebben een helend effect op mensen. Met beeld of klank kunnen mensen uiting geven aan wat er in hen leeft. Dit heet expressie. Daarnaast heeft kunstzinnige therapie een impressieve werking: de oefeningen die de therapeut aanbiedt laten de client de gezondmakende werking van kleur, vorm, klank of beweging ervaren.

Kunstzinnige therapie is een ervaringsgerichte therapie. Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces. Dit proces is gericht op het verkrijgen van inzicht en stimuleren van ontwikkeling en genezing.
Een beter evenwicht tussen denken, voelen en handelen. 

Kunstzinnige therapie is van oorsprong medisch georiënteerd en is aanvullend op de reguliere, medische en psychische behandeling. De therapie kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd.

Kunstzinnige therapie wordt gebruikt bij onder meer: lichamelijke en psychische klachten. Bijvoorbeeld bij kanker, levensvragen, trauma- en rouwverwerking, burn-out, depressiviteit en gedragsmoeilijkheden.

Wil je meer weten over kunstzinnige therapie en de werking? Dan verwijzen wij je naar de brochure 'kunstzinnige therapie' op de website van Gezichtspunten, Centrum Sociale Gezondheidszorg 

Je kunt ook ons bellen en mailen (06 213 774 27) of secretariaat@kunstzinnigetherapie.nl).