nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Vergoedingen

Veel verzekeraars vergoeden  Vaktherapie-AG (voorheen kunstzinnige therapie) via het aanvullende pakket. Lees uw verzekeringspolis goed door om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Soms vraagt een verzekeraar een verwijsbrief of indicatie van uw (huis)arts of behandelaar.

NB niet alle zorgverzekeraars zullen meteen de nieuwe term  Vaktherapie-AG kunnen verwerken in hun websites en systemen. Zij zullen nog een tijd gebaat zijn met de oude term kunstzinnige therapie. Het vermelden van die oude naam in contact met de zorgverzekeraar zal nog een tijd nodig zijn. Dit geldt ook voor de hieronder genoemde Zorgwijzer.

Op ZorgWijzer.nl vindt u een een lijst van verzekeraars die de therapie vergoeden.

Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor meer informatie uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Vanuit de regelingen voor Persoonsgebonden budget en Rugzakjes zijn er ook mogelijkheden voor vergoeding van kunstzinnige begeleiding. Informeer hierover bij de door u gekozen therapeut.

Jeugdzorg

Naar aanleiding van de transitie in de zorg, heeft VGZ een van de grootste zorgverzekeraars, laten weten dat in 2016 de psychosociale hulp aan kinderen wederom zal worden vergoed. De geregistreerde therapeuten zullen derhalve ook worden opgenomen in Vergelijk & Kies.