nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Het Kennisplatform voor zorgprofessionals


 

Hooggevoeligheid is een mooie kwaliteit

 

 

Hooggevoeligheid is een mooie kwaliteit

Marijke de Vries

Marijke de Vries is kunstzinnig therapeut beeldend en gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoeligheidsklachten. Zij heeft een eigen praktijk¹, waarin zij therapie en coaching geeft en ook ondersteuning aan therapeuten.

 

 

Lees verder

Het kennisplatform Hoogbegaafdheid is klaar om kennis te delen!

auteur: Nancy Hagman

Waarom aandacht vanuit KT voor de doelgroep meer- en hoogbegaafdheid?

In mijn afstudeeronderzoek liep ik tegen het feit aan dat er wel kennis is onder onze leden van de NVKT maar dat deze bijna niet aan te boren is.

Waarom aandacht voor kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn?
Ondanks het feit dat meer- en hoogbegaafde kinderen met gelijkgestemden extra onderwijs in een plusklas krijgen, kampen sommige kinderen toch met faalangstig en/of perfectionistisch gedrag.

 

1 reactie

Lees verder

Kennisnetwerk vaktherapie en oncologie

Kennisnetwerk vaktherapie en oncologie

Het kennisnetwerk heeft als doel vaktherapie in het oncologisch werkveld op de kaart te zetten. In het kennisnetwerk zit vanuit iedere beroepsvereniging (FVB/NVKT) één lid. Het kennisnetwerk houdt contact met de besturen, het IKNL, de Hogescholen. Daarbij vertegenwoordigt het kennisnetwerk de vaktherapeuten op symposia en congressen betreffende de doelgroep ‘oncologie’. Vanuit iedere beroepsvereniging is een werkveldgroep opgericht.

Lees verder

Lezing Femke Klein op symposium HL over Vitaliteit 19 mei 2017

                                 

Op vrijdag 19 mei 2017 heeft Femke Klein vanuit de NVKT een korte lezing gegeven op het symposium over vitaliteit op Hogeschool Leiden. 

Ze heeft de zaal verteld, maar vooral laten ervaren, hoe kunstzinnige oefeningen kunnen bijdragen aan vitaliteit. De aanwezige zorgprofessionals deden enthousiast mee en de feedback was dan ook dat het ze een goed beeld had gegeven van de werkzaamheid van Kunstzinnige Therapie beeldend voor mensen met een vitaliteitsvraag. Ook zijn er veel folders en tasjes van de NVKT meegenomen, dus ons beroep is weer op een mooie manier zichtbaar geworden! Op de foto's zie je kunstzinnig therapeut Femke Klein die op het podium een schilderoefening voordoet,  de zaal die zonder echte klei toch een mooie bol 'boetseert', en de setting waarin het geheel plaatsvond. Het was een interessante dag met inhoudelijke lezingen, korte pitches van therapeuten, een inkijkje in innovatie en ondernemerschap binnen het Centrum voor Vitaliteit, en enkele vitaliteitsworkshops.

Lees verder

Symposium Vitaliteit - Lectoraat Hogeschool Leiden 19-05-2017

Het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg organiseert met het Centrum voor Vitaliteit het symposium 'Vitaliteit van mensen versterken door innovatie en ondernemerschap. Wat, hoe, en waar gaan we naar toe?. Het symposium is bestemd voor zorgprofessionals, ondernemers, organisaties, studenten, ouderen en werknemers.

Het belooft een vitaliserende- en inspirerende dag te worden met lezingen, demonstraties, (interactieve) discussies, workshops, standjes en muziek. Er is uiteraard voldoende tijd om te netwerken met de andere deelnemers aan het symposium.

https://www.hsleiden.nl/antroposofische-gezondheidszorg/evenementen/symposium-19-mei-2017/index