nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

SKJeugd


Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

 

 

16-09-2015

NIEUWS betreffende HBO jeugdhulpaanbieders

 

Hierbij informatie van de Stichting kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) die mogelijk interessant kan zijn voor iedereen die werkzaam is of wil zijn in de jeugdsector, zie de brief van Cocky van der Linden.

De meeste informatie in de brief is afkomstig van de website https://skjeugd.nl  (9.9.2015).

 


Vooraanmelden bij SKJeugd

Via onderstaande link kun je je vooraanmelden bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

https://vooraanmeldenjeugd.skjeugd.nl/

Sommige van ons die zich willen vooraanmelden bij SKJeugd komen op de verkeerde kant van de SKJeugd website terecht.
Hierdoor lijkt het of je vragen krijgt die je niet begrijpt en waar je waarschijnlijk ook niets mee kan. 
Onder andere zaken zoals: Aanmelden voor registratie kamer jeugdzorgwerkers op basis van hsao-diploma ....
Je zit dan op het verkeerde gedeelte van de website.
Lees hier verder hoe je er wel komt.

Naar boven

2 reacties

 • Ik ben in between Jobs doordat ik vorig jaar augustus wegens reorganisatie ontslagen ben bij Psyq. Ik heb daar 13 jaar, altijd met goede beoordeling, als therapeut gewerkt.  Ik heb zowel als kunstzinnig therapeut ,als groeps -en individueel cognitieve gedragstherapeut gewerkt op afdeling eetstoornissen waar veel jongeren bij mij kwamen voor behandeling. Door ontslag en door alle regels in zorgaanbod Nederland sinds 2014 kom ik niet zomaar weer aan het werk. Ik heb geen skjeugd registratie, ik heb geen kvk nummer. Ik weet niet of dat zin heeft om op dit moment een eigen bedrijfje te starten en ik word niet aangenomen omdat ik geen skjeugd  registratie heb en ook omdat ik geen basis diploma maatschappelijk werk en dienstverlening sociale pedagogisch hulpverlener  heb zoals de zorg verzekeraar dat vraagt. Ik heb wel veel ervaring en wil graag weer doen wat mijn passie was. Ik ben in zekere zin begonnen het anders te pakken en ben een mwd studien gaan doen om te voldoen maar ik zou ondertussen graag werken.ik weet alleen niet meer waar ik moet beginnen omdat de laatste 2 jaar in het teken staat van wat er allemaal niet kan.wat ik ook verzin. Hoe kan ik toch weer werken in de ggz en  met jeugd zonder eerst over twee jaren afgestudeerd te zijn? Zou ik toch ergens kunnen werken en ondertussen de voor aanmelding kunnen doen en werken met jeugd en ook bij mwd intussen afstuderen?Heeft iemand nog een idee?

  Ik zag ook dat er een oproep  voor denktenk kunstzinnig therapie bij skjeugd gedaan werd. Hoe staat het daarmee? Anders wil ik daar wel iets mee. 

  Ik hoop dat dit gelezen wordt en ik er reacties op krijg waar ik weer verder mee kan om toch weer aan het werk te kunnen. Mvg Resie Zuidema 

  Reageer hier op

 • Goh wat jammer, Ik helemaal blij met de brief dat SKJ standaard voor alle kunstzinnig therapeuten geld want dan kan ik in de jeugdzorg een baan vinden. De enige reden waarom ik geen baan kon krijgen. maar helaas weer half werk voor mijn gevoel want eronder staat "alleen geldig voor mensen afgestudeerd vanaf 2009". Niet omdat de opleiding beter is nee omdat de vereniging toen pas landelijk ging iod. 

  Ik ben zooooo verdrietig en teleurgesteld. mvg Resie Zuidema

  Reageer hier op

Login om te reageren op dit artikel

Wachtwoord vergeten

Geen account?

Om te reageren op artikelen dient u een account te hebben. U kunt zich gratis aanmelden gast.