nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Brochure: Zoektocht naar zelfgenezend vermogen

Ieder mens heeft scheppende vermogens. Als we kunstzinnig aan het werk gaan met kleur, vorm, melodie, beweging, ritme of spraak en drama, spreken we deze vermogens aan. 

In de afgelopen jaren heeft het vak van Vaktherapeut AG (voorheen kunstzinnig therapeut) meer en meer bekendheid gekregen. Steeds meer mensen vinden hun weg naar een therapeut die door middel van het kunstzinnig proces het genezings- of veranderingsproces ondersteunt.
Als Nederlandse Vereniging  Vaktherapie – Antroposofisch Geïnspireerd (NVV-AG) (voorheen NVKT-oag) behartigen wij de belangen van ruim 500 Vaktherapeuten AG in Nederland. Onze vereniging heeft de afgelopen periode een flinke professionaliseringsslag gemaakt.
In deze brochure maakt u nader kennis met vaktherapie-AG  en leest u over de ontwikkelingen die het vak en de beroepsvereniging de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Tevens vindt u korte ervaringsverhalen over de toepassing van vaktherapie-AG .
Vaktherapie-AG is enorm veelzijdig. We zijn trots op ons vak en alles wat we voor cliënten bereiken. Steeds vaker wordt de kracht van vaktherapie-AG door onderzoek bevestigd. 
Als vereniging zien wij het als onze opdracht door middel van samenwerking, profiering en onderzoek te werken aan de toekomstbestendigheid van ons vak en vooral om u te overtuigen dat kunst voor iedereen werkzaam kan zijn.
Wij zijn ervan overtuigd dat vaktherapie-AG een mooie toekomst tegemoet gaat!
Cocky van der Linden
voorzitter NVKT 2012 - 2016.