nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

WMO in Utrecht

 

WMO in Utrecht

 

         

 

Klik op de regio of gemeente(n) om naar de informatie te gaan

of klik hier om hierop gelijk een reactie te plaatsen / een vraag te stellen

 

 
 
 
 

 

          

 


Eemland

 

 • Gemeenten: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg

 
De gemeenten in de regio Eemland werken samen bij de uitvoering van de WMO. De gemeente Amersfoort trekt hierbij samen op met de buurgemeenten in Eemland. Op de website van de gemeente Amersfoort staat informatie over de uitvoering van de WMO en van het inkoopproces. Voor meer informatie bekijk de webste > Sociaal domein - Voor professionals
 
 
 

Gooi- en Vechtstreek

 
 

Op deze pagina vindt u informatie over de inkooptrajecten van het sociaal domein van de Regio Gooi en Vechtstreek.

 
 
Naar boven
 
 

Lekstroom

 
 • Gemeenten: Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen

 

Wmo

Per 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning aan inwoners, die zorg nodig hebben op het gebied van begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf. Deze taken vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein (Lekstroomgemeenten) hebben door middel van de methodiek van Bestuurlijk Aanbesteden overeenkomsten gesloten. Zie voor meer informatie en de laatste status onder: Fysieke Overlegtafels  

 
Naar boven
 
 

Utrecht Stad

 
 • Gemeente Utrecht

 

Over de toetreding van nieuwe aanbieders aanvullende zorg Wmo

De transformatie van de aanvullende zorg is nog maar net begonnen. Daarom is ervoor gekozen om van 2016 een ontwikkeljaar te maken. De gemeente maakt in 2016 opnieuw voor 1 jaar afspraken met de bestaande aanbieders van aanvullende zorg.

Daarnaast krijgen alle aanbieders die in 2015 als onderaannemer arbeidsmatige activering aanbieden, de mogelijkheid voor het jaar 2016 rechtstreeks weer een contract af te sluiten met de gemeente. De huidige en nieuwe aanbieders die hiervoor in aanmerking komen, hebben hierover een brief ontvangen. Daarin staan de te doorlopen processtappen om te komen tot een contract met de gemeente voor 2016.

De gemeente wil een zo compleet mogelijk aanbod aanvullende zorg inkopen voor 2016. Naast het aanbod van de gemeente kunnen klanten zelf aanvullende zorg inkopen via een Persoonsgebonden budget (PGB). Zo kunnen zij zorg ontvangen van (nieuwe) aanbieders die niet door de gemeente zijn gecontracteerd.

In de loop van 2016 onderzoekt de gemeente wat het betekent als er vanaf 1 januari 2017 meer nieuwe aanbieders van aanvullende zorg worden gecontracteerd.

Bron en verder lezen > Utrecht - Sociale stad in ontwikkeling (geraadpleegd op 11-01-2016)
 
Naar boven
 
 

Utrecht West

 
 • Gemeenten: De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, Weesp, Wijdemeren en Woerden

 
Op de website van Utrecht West Inkoop en Monitoring kunnen aanbieders terecht voor informatie over inkoop en monitoring van Jeugdhulp en Wmo in de regio Utrecht West.  Verder lezen > Utrecht West - Inkoop
 

Inkoop 2016  - Verlenging huidige overeenkomsten

De gemeenten in Utrecht West hebben een groot aantal aanbieders (circa 160) gecontracteerd voor 2015, met de mogelijkheid deze contracten met één jaar te verlengen.

Gelet op de transformatie heeft Utrecht West besloten alle overeenkomsten voor jeugdhulp en extramurale begeleiding (WMO) te verlengen met één jaar tot 1 januari 2017.

Utrecht West contracteerde aanvullend voor 2016 slechts enkele aanbieders, die een duidelijke aanvulling zijn op het huidige zorgaanbod. Bij het beoordelen van deze aanbieders werd met name gekeken naar de volgende criteria:

 • Leveren ze een aanbod dat regionaal gecontracteerd wordt binnen Utrecht West?
 • Leveren ze een duidelijke aanvulling op het huidige aanbod?
 • Zijn ze innovatief en dragen ze hiermee daadwerkelijk bij aan de transformatie?
 • Hebben ze binding met de regio Utrecht West?

Niet gecontracteerde aanbieders behouden uiteraard ook in 2016 de mogelijkheid om via PGB zorg te verlenen.

Bron en verder lezen > Inkoop Utrecht West 2016 (geraadpleegd op 11-01-2016)
 
Naar boven
 
 

Zuid-Oost Utrecht

 
 • Gemeenten: Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist

 

De gemeenten zijn sinds begin 2015 verantwoordelijk voor de organisatie en financiering van alle begeleiding van zelfstandig wonende, hulpbehoevende inwoners.

De gemeenten hebben de daarvoor benodigde professionele zorg ingekocht bij zorgaanbieders. In de regio Zuidoost Utrecht werken de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist daarin samen. Informatie voor zorgaanbieders, over hoe deze gemeenten die zorg inkopen en hoe uw organisatie daarvoor in aanmerking kan komen kunt u hier vinden > Zeist - inkoop WMO (geraadpleegd op 11-01-2016)

                    

1 reactie

 • Ik ben sinds 2015 een wmozorgaanbieder van Zuid-Oost Utrecht. De samenwerking met de wmoconsulenten loopt na 2 jaar goed. Mijn dagbesteding voor mensen met dementie staat  in de gemeente Utrechtse Heuvelrug nu op de kaart.
  Zie ook www.inhetmoment.nl. Wil jij ook in je buurt zo iets opzetten...neem rustig contact met mij op.
  Silvia

  Reageer hier op

Login om te reageren op dit artikel

Wachtwoord vergeten

Geen account?

Om te reageren op artikelen dient u een account te hebben. U kunt zich gratis aanmelden gast.