nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Camille van der Meer

Therapeut

Camille van der Meer
Prins Frederikstraat 19
2316CH Leiden

+31634953518
camillezwaanvandermeer@gmail.com

Praktijk

Praktijk Meer Dialoog
0638426909
meerdialoog@gmail.com
http://www.meerdialoog.nl

Profiel

Vakgebied

Spraak en drama

Specialisatie

Impressieve KT
Expressieve KT
Lichaamsgerichte KT
Preventie
Mindfulness

Doelgroep

Kinderen
Jongvolwassenen
Volwassenen

GGz / Psychiatrie

Depressie
Angst
Burn-out
ADHD
Autisme, Asperger, PDD-NOS
Trauma

Somatiek

Kanker
Astma
Slaapproblemen
Hart- en vaatziekten
Vermoeidheid

Jeugd

ADHD
Autisme en aanverwante stoornissen
Hechtingsproblematiek

Herstel en balans

Verwerking
Stress
Spanningen

Over de praktijk

Praktijk Meer Dialoog

Spraak- en dramatherapie ~ In woord en gebaar

 

Spraak- en Dramatherapie is een vorm van een ondersteunende therapie voor de eigen ontwikkeling. In deze therapievorm zijn er meerdere mogelijkheden om in vertrouwen en een veilige setting te gaan kijken en aandacht te geven aan (moeilijke) situaties. Met als doel om tot meer begrip te komen wat er gebeurt op momenten dat je het eigenlijk anders zou willen doen of dat je wilt gaan begrijpen wat er nodig is om de lastigheden te minimaliseren.

Door het denken, het gesprek en de ervaringen als ingangen te nemen, wordt er een helder beeld geschetst met welke problematiek, situaties en ervaringen je je bezig houdt. Door situaties tijdens de sessie te simuleren en met rust te gaan onderzoeken, wordt het probleem visueel en fysiek zichtbaar en ervaar. Dit brengt inzicht in de eigen handelingen en beweegredenen, de gedachtepatronen en wat er emotioneel gebeurt. Het brengt inzicht in de mechanismen die zich hebben gevormd en het geeft ruimte om te kunnen uitzoomen. Zo kan er worden gekeken naar hoe het mechanisme zich vormt, hoe het anders kan en welke manier er bij jou past.

 

Er wordt ruimte gegeven om de individualiteit te versterken en de eigen kracht te vinden. En het aangaan van het durven doorbreken van de eigen gewoonte(s). Dit kan gelden voor de manier waarop je spreekt of hoe je ademt, ook kan dit gericht zijn op steeds terugkomende situaties waar je anders mee om zou willen leren gaan. Dit kan je recent hebben ontdekt of je kent dit al langer en je hebt nu de moed om een stap naar verandering te willen maken.

 

Via diverse oefeningen, zoals spraak-, adem-, spel-, improvisatie- en bewustzijnsoefeningen kan er meer inzicht komen over het hoe je denkt, voelt en handelt. Er is ruimte voor expressie en gedachtegang die tijdens deze ervaringen naar buiten komen. Het zal het begrip en het evenwicht tussen het denken, voelen en het willen versterken.

 

Doelgroep

De therapie kan zich focussen op diverse vragen en doelen die gericht kunnen zijn op:

Vermoeidheid, stress en spanning, burn-out, (sociale) angst klachten, ademhalingsproblemen zoals (chronische) hyperventilatie en (chronische) astma, onzekerheid/laag zelfbeeld, hechtingsproblematiek en autisme.

Misschien herken je jezelf niet in een van deze omschrijven of maar deels. Er kan altijd contact worden opgenomen om meer duidelijkheid te krijgen hoe deze vorm van therapie jou zou kunnen ondersteunen.

 

Verwijzing

Bij spraak- en dramatherapie kunt u altijd terecht, met en zonder verwijzing van de huisarts of een andere therapeut.

 

Duur therapie

Spraak- en dramatherapie wordt wekelijks op maandag en dinsdag gegeven op Rijn en Schiekade 16, in individuele sessies van 50 minuten. Een traject zal tussen de 8 tot 12 sessies zijn, dit is inclusief het intake- en evaluatiegesprek.

 

 

Tarief

Een intakegesprek van 50 minuten kost €75,-.

De vervolgsessies bedragen €60,- per 50 minuten.  


Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NVKToag (Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondslag). De kosten worden deels of geheel vergoed door vrijwel elke aanvullende verzekering, afhankelijk van het eigen pakket. Om te kijken of uw eigen verzekering vergoed kunt u kijken op de volgende website:  

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen

 

 

Afspraak afzeggen

Wanneer er een afspraak is gemaakt, wordt er verzocht om 24 uur van tevoren af te melden. Anders zal de afspraak in rekening worden gebracht.

 

Spraak- en dramatherapeut

Camille van der Meer

Praktijk Meer Dialoog

Spraak- en Dramatherapeut bij het ATL (Antroposofisch Therapeuticum Leiden)

T: 06-38426909

www.meerdialoog.nl

info@meerdialoog.nl

 

Adresgegevens ATL

Rijn en Schiekade 16

2311 AK Leiden

T: 071-5121641

E: administratie@atl-leiden.nl

www.atl-leiden.nl

 

Terug naar overzicht