nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen:
"Wakker worden aan je eigen gebaar",
vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Symposium 'methodieken', georganiseerd door NVBT, 25 en 26 mei

Datum Vrijdag 25 mei 2018
Tijd 08:45 uur
LocatieHet Buitencentrum
Sint Walrickweg 9
6611 KG Overasselt

Bekijk op Google Maps
Websitehttp://www.vaktherapiebeeldend.com

Op 25 en 26 mei organiseren we vanuit kennisinnovatie van de Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie, het tweedaagse symposium Methodieken: van Theoretisch kader naar vaktherapeutische werkwijze. Verdieping en verbreding van methodische kennis staan centraal en hier willen we je graag voor uitnodigen!

Het symposium vindt plaats bij het Buitencentrum in Overasselt (NL). De eerste dag wordt er een podium geboden aan zes methodieken die de vertaalslag zullen maken naar vaktherapie beeldend. Dit zijn Affect Fobie Therapie, (AFT), Mentalisation Based Therapy (MBT), Schematherapie, Emerging Body Language (EBL), Systeemtherapie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Voor een overzicht van de sprekers en een korte toelichting van de lezingen klik je op deze link.

Na de lezingen worden alle sprekers uitgenodigd om met elkaar in debat te gaan. Op deze manier komen we tot de kern. We onderzoeken wat de overeenkomsten en de onderlinge verschillen zijn. Na een heerlijk tapas diner beginnen we aan ons avond programma. Door middel van korte presentaties, versterkt door beeldend materiaal, wordt passie gedeeld. Voor deze presentaties zoeken we nog vaktherapeuten die hun passie en inspiratie willen delen.

De avond wordt vervolgens muzikaal afgesloten met een hapje en een drankje.

De tweede dag zoeken we de verdieping binnen de vakvereniging. Het eerste gedeelte van de ochtend staat in het teken van de algemene ledenvergadering en netwerken.

De rest van de dag gaan we ons verdiepen in het ontwikkelingsdynamischmodel van Anton Dosen; hoe stem je af op de emotionele ontwikkeling? Filipe Morisse neemt ons mee in de verschillende fases van emotionele ontwikkeling. Vanuit deze verdieping maakt Marieke Jooren de vertaalslag naar de praktijk. Wederom van Theoretisch kader naar vaktherapeutische werkwijze.

De NVBT heeft ook twee verschillende digitale boeken uitgebracht. Een met de algemene informatie en een met uitleg over het programma. Deze en het programma overzicht kan je hier vinden. 

Inschrijven en accreditatie

Symposium Methodiek heeft een gevarieerd programma wat met zorg is samengesteld en wordt dan ook in één geheel aangeboden. Het Register Vaktherapie heeft in totaal 15 punten toegekend.

Let op: door de accreditatiecommissie van de NVKToag is deelname aan dit symposium geaccrediteerd voor 12 punten vrije ruimte.

Er is een mogelijkheid om te overnachten en dat is bij de prijs inbegrepen, net als het ontbijt, de lunch en het tapas diner.

Op de site van de NVBT kan je een overzicht vinden van de inschrijfkosten en de voorwaarden: www.vaktherapiebeeldend.com.

En klik hier om je meteen in te schrijven.

Vergroot je expertise en raak geïnspireerd!

Bekijk de digitale boeken op ISSUU en laat het programma voor zichzelf spreken!

Laat je inspireren, kom netwerken, verdiep je in de methodieken en verstevig je werkwijze.

In de bijlage hebben we het programmaoverzicht van het symposium Methodieken bijgesloten en we hopen je op 25 mei te verwelkomen in Overasselt!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie

Nvbt.secretaris@vaktherapie.nl

Naar al het aanbod in mei