nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen.
Vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085.

 

De Planeten-cursus komt naar jullie toe!

“Planeten – mensentypen – levensfasen”
het 7-ledig mensbeeld (eendaagse nascholing)
Voor intervisiegroepen en minder centraal gelegen provincies.
6 pnt. AM, op je eigen locatie, data in overleg.
www.brigittepovel.nl
info: brigitte.povel@chello.nl  tel. 035 6850446.

  • Nascholing en opleidingen
  • Evenementen
  • Overig activiteiten

Nachtmerries behandelen in de beeldende therapie.

Datum Zaterdag 22 juni 2019
Tijd 10:00 uur
LocatieDe Bilt
Dorpsstraat 65
3732 HH De Bilt

Bekijk op Google Maps
Kosten€ 80,00

o.l.v. Helena Dorsman, kunstzinnig therapeut beeldend


Op deze dag leer je hoe je beeldende rescripting kan toepassen bij cliënten met nachtmerries. We kijken ook naar hoe je dromen en nachtmerries kan begrijpen vanuit Antroposofisch perspectief. Er wordt veel praktisch geoefend met voorbeelden en met verschillende materialen.

Ik heb meer dan 20 jaar lang gewerkt als kunstzinnige therapeut in de GGZ. Veel van mijn clienten hadden last van (ernstige) nachmerries. Dit gaat vaak gepaard met hoge lijdensdruk, slaaptekort en angsten. In mijn zoektocht naar wat ik beeldend/ kunstzinnig hiervoor kon bieden heb ik me uitgebreid verdiept in de literatuur op het gebied en symposia bezocht over het onderwerp. Rescripting wordt algemeen gezien als een werkzame (verbale) therapie. De beeldende variant hierop, die ik veel heb gebruikt, is makkelijk toepasbaar en verrassend effectief. In het kort houdt deze methode in dat de client op het thema van de nachtmerrie een nieuw verhaal maakt dat goed afloopt. Het nieuwe verhaal wordt beeldend uitgewerkt.  Het nieuwe scenario wordt aan de hand van de werkstukken "geoefend". Dit resulteert in verreweg de meeste gevallen erin dat de nachtmerrie verdwijnt of dat de goed aflopende versie als droom terugkomt.

Op deze dag wil ik deze kennis graag delen met andere therapeuten zodat meer mensen die last hebben van nachtmerries goed geholpen kunnen worden.

Ik heb zelf de methode toegepast bij getraumatiseerde asylzoekers, clienten met vroeg kinderlijke trauma's en clienten met angst stoornissen en ook bij mensen in mijn omgeving die geen enklele psychiatrische stoornis hadden maar gewoon last hadden van nachtmerries.

Tijd: 10-16 uur

Kosten 80 euro, inclusief koffie, thee en soepje voor bij de lunch.

Maximaal aantal deelnemers: 5

Geaccrediteerd voor 5 punten AM

Aanmelden: kunstzinnigetherapie@hdorsman.nl, of bel 030 2202653.

Naar al het aanbod in juni