nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Wakker worden aan je eigen gebaar

Nu ook, speciaal  voor intervisie groepen.
Vrij werk met cliënten "lezen", en zicht krijgen op je eigen gebaar en functioneren als therapeut;
30 pnt. AM, op je eigen locatie, data en tijden in overleg;
info: miloudunselman@outlook.com,  0618287085.

 

De Planeten-cursus komt naar jullie toe!

“Planeten – mensentypen – levensfasen”
het 7-ledig mensbeeld (eendaagse nascholing)
Voor intervisiegroepen en minder centraal gelegen provincies.
6 pnt. AM, op je eigen locatie, data in overleg.
www.brigittepovel.nl
info: brigitte.povel@chello.nl  tel. 035 6850446.

 • Nascholing en opleidingen
 • Evenementen
 • Overig activiteiten

Algemene ledenvergadering en Studiemiddag

Datum Zaterdag 16 november 2019
Tijd 10:00 uur
LocatieVan Dam huis
Prinsen Bolwerk 3b
2011 MA Haarlem

Bekijk op Google Maps

Datum ALV NVKToag     : zaterdag 16 november 2019
Aanvang                           : 10.00 uur (inloop vanaf 09:30 tot ca. 12.30)

Aansluitend studiemiddag

Onderwerp                     : Trauma Sensitief werken (zie bijlage voor meer informatie)
Spreekster                      : Anne van den Ouwelant
Aanvang                          : 13.30 uur tot ca. 16.45 uur
Kosten                             : € 10,00

Locatie
Van Damhuis in Haarlem (de ALV van April is altijd in Zeist en die van november sinds vorig jaar in Haarlem) op loopafstand van het station. Parkeren kan eventueel op de gratis parkeerplaats van een station in een plaats in de buurt en dan een klein stukje met de trein naar Haarlem (goedkoper dan de parkeertarieven in Haarlem).

 

Interactieve workshop Trauma-Sensitieve Ondersteuning  

door Anne van den Ouwelant

We komen in ons werk allemaal wel eens mensen tegen die kampen met trauma’s. In de workshop Trauma-Sensitieve Ondersteuning op 16 november geeft Anne van den Ouwelant je heel inzichtelijk en op een interactieve, speelse manier een eerste introductie in trauma

 1. Wat is trauma nu eigenlijk, wat gebeurt er in de hersenen bij traumatische ervaringen en wat heeft dit weer voor gevolgen voor het gedrag van getraumatiseerde kinderen, jongeren en volwassenen. Oftewel: je leert de zogenaamde “trauma-bril” op te zetten. 
 2. Ook gaan we kort met elkaar kijken hoe trauma-sensitieve ondersteuning in jouw therapie praktisch ingevuld zou kunnen worden. De workshop is geschikt voor therapeuten beeldend, muziek en spraak/drama.

Kortom, een interactief programma waarin je veel inzicht en ook alvast wat praktische tools krijgt! Want hoe meer inzicht jij hebt in het gedrag van evt. getraumatiseerde cliënten, hoe beter jouw interactie met hen zal zijn en hoe meer zij zich begrepen en veiliger zullen voelen. 

Over Anne van den Ouwelant, trauma-expert

De workshop wordt verzorgd door Anne van den Ouwelant, Trainer in Art Therapy & Trauma Support in verschillende (post)conflictgebieden. Anne is opgeleid in Psychotraumatologie (ZPTN, Duitsland), Kunstzinnige Therapie (Hogeschool Leiden) en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie (Universiteit Leiden). Zij mag zich met recht een trauma-expert noemen. Van den Ouwelant verzorgt trainingen aan (Yezidi) vluchtelingen in Irak, leidt Braziliaanse hulpverleners op in de gewelddadige sloppenwijken van Brazilië, verzorgt jaarlijks trainingen in Srebrenica (Bosnië & Hercegovina) en traint Nederlandse leerkrachten, hulpverleners en vrijwilligers, die met getraumatiseerde kinderen, jongeren en volwassenen werken. Meer informatie over Anne van den Ouwelant vind je op: www.trauma-company.nl en www.annes.eu.

Praktische informatie

 • De studiemiddag vindt plaats in het Van Dam Huis, Prinsen Bolwerk 3b, Haarlem, na de algemene ledenvergadering (ALV) op zaterdag 16 november. Niet-leden kunnen ook naar de studiemiddag komen. Het begint om 13.30 uur en duurt tot 16.45 uur.
 • Aanmelden voor deze middag kan via het aanmeldformulier op de website.
 • We vragen een bedrag van €10,- voor deze middag als bijdrage in de kosten voor de zaalhuur en andere onkosten. Betaling gaat online via de website.
 • Graag op de dag zelf ook de presentielijst van de studiemiddag tekenen. Ben je ook bij de ALV geweest, dan ook voor de studiemiddag opnieuw de presentielijst tekenen.
 • Accreditatie voor deze studiemiddag is aangevraagd (3 studiepunten AM).
 • Deelnamecertificaten worden na afloop uitgedeeld en niet nagestuurd.

 

Graag tot ziens op 16 november aanstaande !
José Kooijman, Inger van der Werf en Marianna van de Wint, Werkgroep bij- en nascholing

 

Aanmelden

Naar al het aanbod in november