nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën

Jeugdhulp in Zuid-Holland


Hier info over Jeugdhulp in Zuid-Holland

 

           

 

Klik op de regio om naar de informatie te gaan

of klik hier om gelijk een reactie te plaatsen / een vraag te stellen

 

Regio Haaglanden (Zuid-Holland West)

Regio Holland Rijnland

Regio Midden Holland

Regio Rijnmond

Regio Zuid-Holland Zuid

 

Regio Haaglanden (Zuid-Holland West)

 

Inkoop jeugdhulp in Haaglanden

Sinds 1 januari 2015 kopen de 10 gemeenten in de regio Zuid-Holland West (H10) samen de jeugdhulp in. De gemeenten Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer hebben hiervoor het Inkoopbureau H10 opgericht.

Om jeugdhulp te kunnen bieden aan jeugdigen wonend in een van de tien gemeenten moeten jeugdhulpaanbieders een contract afsluiten met het Inkoopbureau H10.  Zonder contract kunnen aanbieders geen vergoeding bij gemeenten opvragen voor de geleverde zorg.

Bron en lees verder: H10 - Inkoop (geraadpleegd op 04-01-2016)

 

Regio Holland Rijnland

 
 

Inkoop Jeugdhulp 2016

De regio Holland RIjnland bestaat uit de gemeenten: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude. Ten aanzien van de inkoop van jeugdhulp in 2016 hebben de 13 samenwerkende gemeenten besloten om de lopende contracten met de aanbieders van jeugdhulp te verlengen, met uitzondering van de contracten voor de Jeugd- en Gezinteams. Dit betekent dat er dat er in de regio Holland Rijnland geen nieuwe aanbestedingsronde jeugdhulp voor 2016 plaatsvond. 

Aanbieders waarmee uitsluitend contracten voor zorgcontinuïteit zijn afgesloten werden niet verlengd voor 2016. Voor jeugdigen waarvan werd verwacht dat de zorg ook nog in 2016 doorloopt, werd in overleg met de aanbieder en jeugdige bekeken wat de beste oplossing is.

Bron en lees verder: Holland Rijnland - Jeugdhulpinkoop 2016 (geraadpleegd op: 04-01-2016)

Kijk ook bij > Holland RIjnland - jeugdhulp (geraadpleegd op: 04-01-2016)

Servicepunt71

Holland Rijnland heeft de bedrijfsvoering van de Regionale Jeugdhulp uitbesteed aan Servicepunt71. Servicepunt71 zorgt voor de financiën, juridische zaken, inkoop en contractmanagement. Servicepunt71 heeft in samenwerking met Holland Rijnland een Servicedesk Jeugdhulp ingericht waar u als gemeente, zorgaanbieder of medewerker van Holland Rijnland terecht kunt met uw vragen over bovenstaande zaken.

Bron en lees verder: Servicepunt Jeugdhulp (geraadpleegd op: 04-01-2016)

Naar boven

 


Regio Midden Holland

 

Over NSDMH

Wat is het NSDMH?
Het NSDMH is een regionale inkooporganisatie in Midden-Holland. De afkorting staat voor Netwerk Sociaal Domein Midden-Holland. Het NSDMH werkt voor de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Gemeente Gouda is gastheergemeente. Dat betekent dat de inkoopactiviteiten vanuit Gouda plaatsvinden.

Wat doet het NSDMH?
Het NSDMH koopt zorg en ondersteuning in voor de regio Midden-Holland. Dat doet zij voor de decentralisaties Jeugdhulp, Wmo en Beschermd Wonen. Het NSDMH sluit contracten met professionele zorgaanbieders, of ze nu groot zijn of klein.

Bron en lees verder: NSDMH (geraadpleegd op 04-01-2016)

Kijk ook hier > NSDMH - Jeugd  voor aanmelding en de laatste ontwikkelingen

Naar boven

 


Regio Rijnmond

 

REGIONAAL SAMENWERKINGSVERBAND

Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor het totale aanbod voor jeugdhulp. Dit betekent dat gemeenten een passend hulp- en zorgaanbod voor alle jeugdigen binnen hun gemeente moeten realiseren. Naast de lokale verantwoordelijkheid van iedere individuele gemeente ligt er de wens om op een aantal onderdelen in regionaal verband afspraken te maken, omdat dit een versterking van de lokale structuur met zich meebrengt. Hiertoe werken de gemeenten samen in het samenwerkingsverband Jeugdhulp Rijnmond. De volgende gemeenten maken deel uit van dit samenwerkingsvergand: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Nissewaard, Lansingerland, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

De samenwerkende gemeenten in de regio Rijnmond hebben met de zorgaanbieders in onze regio afspraken gemaakt voor de periode 2015 en 2016.

Bron en lees verder: Jeugdhulp Rijnmond (geraadpleegd op 04-01-2016)

Naar boven

 

Regio Zuid-Holland Zuid

 

Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland-Zuid (SO Jeugd ZHZ)

De Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid is opgericht door de 17 gemeenten in Zuid-Holland Zuid om sturing op effectieve, kwalitatief goede en doelmatige jeugdhulp mogelijk te maken. Namens de 17 gemeenten draagt de Serviceorganisatie zorg voor het inkopen en contracteren van de regionale zorgmarkt, de budgetbeheersing, de informatievoorziening en het accountmanagement.

De gemeenten van Zuid-Holland Zuid
De 17 gemeenten in Zuid-Holland Zuid zijn verdeeld in drie subregio’s. Hieronder vindt u per subregio een overzicht van de deelnemende gemeenten:
Regio Drechtsteden: Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.
Regio Hoeksche Waard: Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen.
Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard en Zederik.
 
Bron en lees verder: Jeugd ZHZ Voor contact en aanmelding inkoop (geraadpleegd op 04-01-2016)
 
 

           

Nog geen reacties

    Login om te reageren op dit artikel

    Wachtwoord vergeten

    Geen account?

    Om te reageren op artikelen dient u een account te hebben. U kunt zich gratis aanmelden gast.